Skip to main content
Internationaal ondernemen

Global Mentorship

Wil je als KMO individueel begeleid worden door een nog meer ervaren kmo om jouw internationaal ondernemen te doen groeien en te versterken? Zoek je een sparring partner om jouw vragen af te toetsen of je plannen voor te leggen, dan is het project “Global Mentorship” iets voor jou!

Global Mentorship is een individueel begeleidingstraject voor kmo's die in het buitenland actief zijn maar de ambitie en de goesting hebben om nog verder te internationaliseren. Het traject wordt in de markt gezet door Voka - Kamers van Koophandel Mechelen-Kempen en Vlaams-Brabant.

20 kmo's, zogenaamde 'Global Potentials', krijgen individueel een mentor toegewezen om verdere internationalisering te bespreken en uit te werken. De mentor is een ervaren kmo met een succesvol track record.

We zoeken dus niet alleen ‘Global Potentials’ maar ook ‘Global mentors’. Ben je/of ken je iemand die deze rol op zich zou kunnen nemen? Contacteer ons!

Concreet

  • Tijdens 8 sessies (inclusief Kick-off en slotsessie) word je, als 'Global Potential', begeleid. De sessies worden ingepland vanaf de opstart dinsdag 5 november 2019 tot juni 2020.  
  • De meeting met jouw coach of mentor vindt telkens plaats in het bedrijf van één van beiden, waarbij vooraf een agenda wordt opgesteld en nadien een stappenplan wordt opgemaakt met to do’s voor de volgende sessie. 
  • De coördinator van dit project zal een tussentijdse evaluatie uitvoeren na 3 sessies zodat eventueel kan bijgestuurd worden indien nodig.
  • Zowel tijdens de kick-off als slotsessie ontmoet je alle andere duo's die deelnemen. 
  • In totaal zullen 20 bedrijven geselecteerd en begeleid worden, verdeeld over de regio Mechelen-Kempen en Vlaams-Brabant. Snel inschrijven is dus de boodschap, want het aantal plaatsen is beperkt!

Doelgroep

Bedrijfsleiders van kmo's die internationaal actief zijn maar dit verder willen uitbreiden.

----  We zijn ook steeds op zoek naar mentoren ----

Ben jij een kmo die al enkele jaren internationaal actief is, met succes en dit dankzij een aangepast business plan, strategie, personeelsbeleid, operationele inrichting enz? Dan ben jij een geknipte mentor om iemand te begeleiden. 

Waarom zou je als mentor deelnemen aan dit project?

  1. Je staat stil bij jouw internationale kennis en verrijkt die dankzij jouw pupil
  2. Je kan je profileren als bedrijf want je krijgt alle visibiliteit in alle communicatie over dit nieuw coachingconcept
  3. Je leert een nieuwe netwerk van mentoren en global potentials kennen
  4. Je leert misschien nieuwe bedrijven kennen in het kader van co-creatie 
  5. Je krijgt tevens een klankbord bij de collega-mentoren

Voor mentoren is dit traject gratis.

Meer informatie

Contacteer Petra Van Bouwelen via petra.van.bouwelen@voka.be of 0476 909 909.

In samenwerking met

Voka mechelen kempen

Voka vlaams brabant

Contactpersoon

Petra Van Bouwelen

International Business Development Manager

Adres

Kick-off: Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant - kantoor Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 1.320
Niet-leden: € 2.360

Prijzen zijn exclusief 21% btw. 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

VGD - Audit, tax & accountancy
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse