Skip to main content
Crossborder event Eures

Crossborder event Eures

U krijgt er praktische tips over succesvol zakendoen & aanwerven van personeel over de grens en maakt kennis met ondernemers en kennispartners in de grensstreek Nederland-Vlaanderen (specifiek de North Sea Port regio).

Op 28 mei organiseren Zeeland & West-Brabant Business in samenwerking met EURES Scheldemond een werkgevers crossborderevent. Het event is gericht op het stimuleren van zakendoen tussen Nederland en Vlaanderen. Zowel Vlaamse als Nederlandse ondernemers worden hiervoor uitgenodigd. Het evenement vindt plaats in het Industrieel Museum te Sas van Gent en is gratis te bezoeken. Het programma biedt praktische tips over succesvol zakendoen over de grens en zorgt voor een netwerk aan ondernemers in de grensstreek Nederland-Vlaanderen.

Het hoofdprogramma bestaat onder andere uit kennissessies, rondetafelgesprekken en netwerktafels om in contact te komen met Nederlandse en Vlaamse ondernemers en kennispartners. Voorbeelden van thema’s die worden behandeld zijn personeel & arbeidsmarkt, cultuurverschillen en taalbarrières, juridische valkuilen en succesvol een netwerk over de grens opbouwen. 

Programma 

 • 16.00 – 17.30 u.     Voorprogramma: rondleiding bij H4A of Industrieel Museum

Keuze 1: rondleiding H4A (Internationaal bedrijf in aanleg en beheer van infrastructuur, terreinen en gebouwen)
Keuze 2: rondleiding Industrieel Museum

 • 17.30 – 18.00 u.     Pauze
 • 18.00 – 19.00 u.     Buffet met netwerkmoment
 • 19.00 – 19.45 u.     Plenaire opening met keynote speaker HBB24
 • 19.45 – 20.15 u.     Paneldiscussie
 • 20.15 – 20.30 u.     Koffiepauze aan de netwerktafels
 • 20.30 – 21.00 u.     Ronde 1 – Kennissessies en rondetafelgesprekken 
 • 21.00 – 21.30 u.     Ronde 2 -  Kennissessies en rondetafelgesprekken 
 • 21.30 – 22.00 u.     Netwerkmoment 

Sprekers

 • Keynote speaker HBB24 Hair & Body Plaza

HBB24 uit Sluis Is al jaren de grootste winkel voor haarverzorging, huidverzorging en vitamines. Het bedrijf behoort tot de snelgroeiende internationale E-Commerce bedrijven en staat op plaats 13 van de CrossBorder top 30. 
De CrossBorder top 30 brengt de Nederlandse e-commerce ondernemingen die de grootste omzetgroei halen in het buitenland in kaart. 

 • Paneldiscussie

De paneldiscussie staat in het teken van het economisch belang van de samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Onder andere gedeputeerde Kurt Moens van provincie Oost-Vlaanderen, burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen en North Sea Port nemen hieraan deel. 

Doelgroep

Vlaamse en Nederlandse ondernemers met interesse in een netwerk aan ondernemers in de grensstreek Nederland-Vlaanderen

Informatie en inschrijvingen

Aanmelden kan via deze link. 

 

In samenwerking met

eures_partnersgrens_arbeidsmarkt

 

Wanneer

Prijs

Gratis, toegang is inclusief buffet en drankjes geheel gratis.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Locatie

Dit crossborder event vindt plaats bij het Industrieel Museum in Sas van Gent, op de grens tussen Nederland en België. Zeeland en industrie zijn een perfecte combinatie, iets wat op een interactieve manier wordt tentoongesteld in dit museum.

Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat Media