Skip to main content
Innovatie

BusinessClub Innovatie 2019

Innovatie is vooruitgaan. Stilstaan is achteruitgaan. Maar hoe boeken we die vooruitgang? Innovatie gebeurt niet alleen door nieuwe producten of diensten te ontwikkelen. Het houdt ook het ontdekken van nieuwe manieren om dezelfde dingen te doen of het implementeren van een nieuw verdienmodel in én het uitbouwen van een innovatienetwerk van gelijkgestemden.

23 mei 2019 - Artificiële intelligentie in sales en marketing - Intracto

Zal AI de salesjobs helemaal overnemen? Wellicht niet. AI zal de verkopers niet vervangen maar hen net bijstaan en efficiënter maken. Klanten verwachten steeds meer en sales teams hebben steeds minder tijd. AI helpt verkopers onder andere tijd te besparen met bepaalde administratieve taken te automatiseren. Daarnaast zijn er natuurlijk de zogenaamde chatbots die klanten 24/24 meteen kunnen verder helpen, maar waar heel wat bedrijven nog weigerachtig tegenover staan. Terecht? We horen het van Intracto, winnaar van de Trends Gazelle-award 2019.

13 juni 2019 – Tech en data in HR – HR Tech Valley

De technologische vooruitgang heeft een grote invloed op de manier waarop we (samen)werken, talent rekruteren of trainen en prestaties meten. In deze sessie blikken we samen vooruit naar de toekomst van HR en de rol van technologie hierin

19 september 2019 - Internet of things Robotic Process Automation in logistiek – Ahlers en Bagaar

Bagaar begeleidt bedrijven in hun digitale transformatie. Voor hun klanten ontwikkelen ze software en innovatieve hardware in het segment van Internet of Things. In opdracht van Ahlers werkte Bagaar een IoT toepassing uit om in realtime niet enkel informatie te bekomen van de locatie van het transport maar ook van de veiligheid van de goederen en de chauffeurs.

24 oktober 2019 - Klantenbeleving/User experience design – Achilles design

User experience design, weer een buzzword? Nee hoor, ook deze zal een blijver zijn. Dit gaat veel verder dan het creëren van ‘mooie’ producten of websites. UX design zorgt ervoor dat de gebruikers van je producten of bezoekers van je website ook echt iets hebben aan je product/dienst en dat ze hier graag gebruik van maken. UX is geen leuke extra meer. Het is essentieel in het ontwerp van je product/dienst. Dit is ook de core van de werking van Achilles design, die hiervan prachtige voorbeelden in hun portefeuille hebben.

21 november 2019 - Circulaire economie/duurzaamheid – Citrique Belge

We kunnen er niet meer omheen. Van iedereen wordt verwacht inspanningen te leveren voor het klimaat, en niet het minst van de bedrijven. De inspanningen van Citrique Belge spreken tot de verbeelding. De Tiense citroenzuurproducent maakt de valorisatie van reststromen een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering en heeft als doelstelling volledig circulair, dus zonder enig afval, te werken.

23 januari 2020 - Business model innovatie 

Ook business model innovatie is meer dan een buzzword. Als bedrijf ben je verplicht steeds de vinger aan de pols te houden. Je bestaansrecht kan van de ene op de andere dag in het gedrag komen. Vraag maar aan klassieke hotels. We bezoeken een bedrijf dat zeer goed om wist te gaan met de veranderingen binnen hun sector en door middel van business model innovatie haar toekomst steeds kon verzekeren.

20 februari 2020 - Productinnovatie 

Het woord ‘innovatie’ wordt nog steeds gelinkt aan pure productinnovatie. Een klein aspect van je product vernieuwen en zo klaar zijn om nog enkele jaren je klanten tevreden te stellen. Helaas verandert de wereld vandaag veel te snel om op deze manier te kunnen overleven. Bedrijven vandaag moeten niet stilstaan bij de producten van morgen, maar bij deze die binnen enkele jaren op de markt zullen komen. Alert zijn is niet meer voldoende. Vooruitdenken is een must.

19 maart 2020 - Industrie 4.0 

Doorgedreven digitale evolutie en connectiviteit leiden tot nieuwe manieren van produceren, nieuwe producten en nieuwe businessmodellen. We bezoeken een bedrijf dat een toonvoorbeeld is in het hanteren van de principes van industrie 4.0

Hoe?

De businessclub Innovatie loopt van 23 mei 2019 tot maart 2020 met telkens één sessie per maand met uitzondering van juli, augustus en december.

Agenda van de sessies:

  • Algemene voorstelling van het gastbedrijf
  • Rondleiding
  • Inzoomen op de innovatiecase
  • Vraagstelling, discussie en ervaringsuitwisseling
  • Netwerkreceptie met hapje en drankje

De sessies starten telkens om 16:00 uur en eindigen om 20:00 uur.

Meer informatie

Contacteer Carolien Jans via carolien.jans@voka.be of 014 56 30 30.

In samenwerking met

Agentschap Innoveren & OndernemenING

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 1.000,- 
Niet-leden: € 1.300,-

Prijzen zijn exclusief btw.
 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via kim.kerkhofs@voka.be tot 10 werkdagen voor aanvang van de sessie. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen. De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
PFL logo
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse