Skip to main content
 • Home
 • Activiteiten
 • Btw-aspecten van internationale handel (in- en uitvoer en intra-EU)
Logo Kameracademie

Btw-aspecten van internationale handel (in- en uitvoer en intra-EU)

Vele Belgische ondernemingen kijken naar het buitenland om activiteiten te ontwikkelen of uit te breiden. De opportuniteit van internationale handel brengt voor ondernemingen evenwel ook fiscale en administratieve complexiteit met zich mee. 

Tijdens deze infosessie leggen we de focus op de btw-aspecten van internationale handelsrelaties en kijken we waar er mogelijkheden bestaan om onnodige administratieve formaliteiten zoals btw-registraties te vermijden. Daarnaast bekijken we enkele nieuw initiatieven op EU niveau om internationale handel te versoepelen.

Programma
Tijdens deze praktische infosessie wordt aan de hand van casussen gekeken wat de btw-gevolgen zijn van commerciële en contractuele afspraken in internationale handel:

 • Wanneer loop ik tegen een btw-registratie en/of andere btw-verplichtingen aan in België en het buitenland? En zijn er mogelijkheden om deze verplichtingen te vermijden?
 • Wat is het belang van het transport in goederentransacties?
  • Welke contractspartij verricht het transport? 
  • In welke handelsrelatie wordt het transport verricht (in geval van kettingtransacties)?
 • Wanneer word ik geacht een vaste inrichting voor btw te hebben in het buitenland en wat zijn de gevolgen?
 • Welke btw-aspecten moet ik in het oog houden bij (internationale) e-commerce: nu en vanaf 2021? 
 • Hoe kan ik btw-verplichtingen in het buitenland vermijden door slim om te gaan met commerciële en contractuele afspraken met mijn handelspartners?

Deelnemers
Deze opleiding is bedoeld voor ondernemingen die goederen en/of diensten leveren in andere EU-landen en ondernemingen die importeren en exporteren.

Jouw trainer
Peter Empsten – Crowe Spark
Peter is ‘Head of Indirect Tax bij Crowe Spark. Hij heeft 10 jaar ervaring als multidisciplinair adviseur inzake indirecte belastingen (met focus op btw) voor nationale en multinationale ondernemingen, publieke en non-profit entiteiten. 
 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Mechelen)
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€ 170 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: t.e.m. 6 september 2019 betaal je als Voka lid slechts € 153.

Niet-leden:
€ 255 Excl. BTW

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 40% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is € 170/leden en € 255/niet-leden. Indien je inschreef voor 6 september 2019 dan is het bedrag € 153. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. 
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel: 015/45 10 20

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
PFL logo
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse