Skip to main content
Ambassadeurslunch Hongarije

Ambassadeurslunch Hongarije

De ambassadeurslunches zijn een absolute must voor elke ondernemer die nieuwsgierig is naar economische wereldmachten, die er misschien al zaken mee doet en met collega-ondernemers een inhoudelijk gesprek wil voeren, of die op zoek is naar de vele zakelijke opportuniteiten en ze uit eerste hand wil krijgen van een topambassadeur.

De Hongaarse economie zal waarschijnlijk een andere koers volgen dan de EU. Het groeitempo in Hongarije zal na de robuuste expansie van de voorbije jaren relatief hoog blijven, ondanks een duidelijke vertraging. In 2018 bedroeg de toename van het bbp 4,9%, in 2019 wordt dat naar verwachting 3,8% en in 2020 3,2%. 

De krediethausse die vorig jaar begon, zal naar verwachting zowel voor bedrijven als voor de bevolking doorgaan. De werkgelegenheid in Hongarije blijft groeien, waarbij de werkloosheid licht zou dalen (2018: 3,7%; 2019: 3,6%; 2020: 3,5%). De netto reële lonen kunnen in 2019 wel met 8,2 procent stijgen.

Een van de langetermijndoelstellingen van Hongarije is het vormen van een ondernemend ecosysteem die economische vernieuwing en flexibiliteit aanmoedigt. Ook de ondersteuning van demografische groei krijgt veel nadruk. De terugkeer van in het buitenland werkende Hongaren, de stimulering van niet-actieven alsook de overgang van de openbare naar de particuliere sector dragen hiertoe bij.

Benieuwd welke zakelijke opportuniteiten Hongarije jou te bieden heeft? De Hongaarse ambassadeur voor België, Z.E. Tamás Iván KOVÁCS, vertelt er jou alles over tijdens onze Ambassadeurslunch. Krijg informatie uit eerste hand en praat met collega-ondernemers die er al actief zijn!
 

Programma

11.30 tot 11.45 u:     Ontvangst en welkomstdrink
11.45 tot 11.50 u:     Inleiding door Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka Vlaams-Brabant 
11.50 tot 12.15 u:     Voorgerecht
12.15 tot 12.30 u:     Presentatie door ambassadeur Z.E. Tamás Iván KOVÁCS
12.30 tot 13.15 u:     Hoofdgerecht
13.15 tot 14.00 u:     Q&A + dessert en koffie
 

In samenwerking met

In samenwerking met

Contactpersoon

Isabelle Meulemeester

Relatiebeheerder West-Brabant/Projectmanager Internationaal Ondernemen

Adres

Voka Metropolitan
Koningsstraat 154
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 110
Niet-leden: € 165 
(excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Inschrijven kan via inschrijvingen.vb@voka.be en onderstaande knop.

BMW Brussels
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Grant Thornton
Logo KPMG
Logo Federale Verzekering
Logo Athlon
Logo Premed
Logo G4S
Logo Randstad